21:32 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1763)
0 22
Βρείτε μας

Επιπεδοποίηση, αλλά και πτώση της καμπύλης στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στη δίνη του κορονοϊού, «βλέπει» ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την ανάλυση των λυμάτων.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από την ανάλυση των λυμάτων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο κ. Παπαϊωάννου έκανε μάλιστα λόγο για επιπεδοποίηση της καμπύλης στην πόλη, μετά την ανοδική της τάση την περασμένη εβδομάδα, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την ελπίδα ότι προς το τέλος του μήνα θα παρατηρηθεί και η «πολυπόθητη πτώση» της.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όταν διακυβεύεται το «υπέρτατο αγαθό της υγείας», δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

«Νομίζω, ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από το μέσο και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί και την περασμένη εβδομάδα δυστυχώς ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη. Πιθανώς προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ, προσθέτοντας:

«Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς».

Αναφερόμενος, δε, στην πανδημία του κορονοϊού, υπογράμμισε: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, με μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα καλούμαστε να ιεραρχήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την Υγεία. Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά».

Όσον αφορά τέλος στην απαγόρευση των συναθροίσεων, ο κ. Παπαϊωάννου, κατέληξε:

«Ελευθερία δεν είναι μόνο η ελευθερία του συναθροίζεσαι, αλλά και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Άρα ακόμα και σήμερα μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, να γιορτάσω με έναν άλλο τρόπο, με μία διαδικτυακή συζήτηση με μία άλλου είδους απότιση φόρου τιμής. Άρα η ελευθερία εκφράζεται με πολλούς τρόπους».

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1763)
Tags:
COVID-19, λύματα, πανδημία, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK