00:29 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1727)
0 22
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας υποκλίνεται σε δέκα νοσηλεύτριες με εξειδίκευση σε ΜΕΘ, οι οποίες μεταβαίνουν εθελοντικά από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσουν στη «μάχη» με τον κορονοϊό.

Με τη βόρεια Ελλάδα και κυρίως τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο «μάτι» της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη ανταποκρίθηκαν στη δραματική έκκληση για βοήθεια των γιατρών.

Οι δέκα νοσηλεύτριες αναμένεται να μεταβούν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και να αναλάβουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο» το οποίο «ασφυκτιά». Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Facebook, ενώ δεν δίστασε να υποκλιθεί στο «μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά» όσων ζήτησαν να μεταβούν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και «σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία».

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι «θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα».

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών» γράφει ο Βασίλης Κικίλιας για τις δέκα νοσηλεύτριες που μεταβαίνουν εθελοντικά από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη μάχη με την COVID-19 και αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

«Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» πρόσθεσε.

«Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο "Ιπποκράτειο". Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών. Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ' αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι» καταλήγει ο υπουργός Υγείας.

 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1727)
Tags:
ΜΕΘ, COVID-19, κορονοϊός, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, νοσηλευτές, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK