08:56 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Σεισμός στη Σάμο (81)
0 40
Βρείτε μας

Δύσκολες ημέρες εξακολουθεί να βιώνει η Σάμος μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί στις 30 Οκτωβρίου. Τι αναφέρουν οι τοπικές αρχές. 

Μπορεί να πέρασαν 20 μέρες από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Ανατολικό Αιγαίο και ειδικότερα τη Σάμο, ωστόσο το νησί εξακολουθεί να μετρά τις πληγές του.

Μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι η καθημερινή διαβίωση των κατοίκων.

Σε περιοχές της Σάμου, γύρω στα 450 άτομα παραμένουν άστεγα, επισημαίνει στο Sputnik ο Γιώργος Κυριαζής, πρόεδρος του επιμελητηρίου της Σάμου. 

«Κάποιοι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές» τονίζει.

«Γύρω στα 260 άτομα μένουν σε ξενοδοχεία, ενώ άλλοι έχουν τακτοποιηθεί σε συγγενείς και σε φίλους» αναφέρει από την πλευρά του στο Sputnik ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 1.300 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα.

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ο αριθμός των ακατάλληλων σπιτιών αναμένεται να αυξηθεί. Χρειαζόμαστε περισσότερο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό για να  καταγράψει τις ζημιές» προσθέτει ο δήμαρχος.

Ακατάλληλο και το δημαρχείο της Ανατολικής Σάμου

Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, οι υπηρεσίες του δημαρχείου έχουν μεταφερθεί σε στρατιωτικές σκηνές στο προαύλιο του δημαρχείου καθότι το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο.

Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές έχουν στήσει σκηνές, ώστε να υποδεχθούν τους κατοίκους σε περίπτωση ισχυρού μετασεισμού.

«Αισθανόμαστε συνέχεια τους μετασεισμούς. Χθες τα ξημερώματα είχαμε περίπου 4 Ρίχτερ. Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα» περιέγραψε ο δήμαρχος. 

Οι τοπικοί φορείς συμφωνούν ότι η οικονομία του νησιού είναι νεκρή.

«Αίτημα του εμπορικού κόσμου της πόλης παραμένει η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για να ανακατασκευάσουν τα καταστήματά τους. Το τσουνάμι που σηκώθηκε μετά το σεισμό κατέστρεψε τα παραλιακά καταστήματα» προσθέτει από την πλευρά του ο κ. Κυριαζής.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει οκτώ μέτρα για τη στήριξη φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από τον σεισμό στη Σάμο εξαιτίας του οποίου έχασαν τη ζωή τους δύο μαθητές οι οποίοι καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε.

Θέμα:
Σεισμός στη Σάμο (81)
Tags:
καταστροφές, άστεγοι, σεισμός, μετασεισμός, Σάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK