15:02 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης καταζητείται, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο ιδιοκτήτες ξενοδοχείου.

Εγκληματική οργάνωση στην Κω διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία και τους βοηθούσε να προωθηθούν στην ενδοχώρα.

Μετά από έρευνα συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί εντός της πόλης της Κω, κοντά στο λιμάνι, εκ των οποίων οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. 

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σε συνδυασμό με την αξιοποίηση πληροφοριών που έφταναν στις αρχές για μεγάλο διάστημα, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 35, 39, 29 και 48 ετών και ένας 25χρονος αλλοδαπός.

Ο 39χρονος φέρεται ως ηγετικό στέλεχος αυτής, ενώ ένας επιπλέον αλλοδαπός, φερόμενος επίσης ως ηγετικό στέλεχος, αναζητείται.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 35χρονος ημεδαπός και ο 25χρονος αλλοδαπός φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω και στη συνέχεια για τη διευκόλυνση μετακίνησής τους εντός του νησιού.

Κατάλυμα τους εξασφάλιζαν ο 29χρονος και η 48χρονη στις ξενοδοχειακές τους μονάδες. Από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος ημεδαπός είχε τον ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος. Σε έρευνα στο σπίτι της 48χρονης, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις ανήλικοι αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Tags:
Ελληνική Αστυνομία, εγκληματική οργάνωση, Κως, μεταναστευτικό, μετανάστες, μετανάστης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK