11:58 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (379)
0 02
Βρείτε μας

Μάθηση μετ' εμποδίων για εννιάχρονο από την Πάτρα, ο οποίος για να κάνει τηλεκπαίδευση μεταβαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς του.

Η τηλεκπαίδευση ακόμα και για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων άρχισε επίσημα, την Τετάρτη (18/11), και ένας εννιάχρονος από την Πάτρα αναγκάζεται να πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς του.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης είναι μαθητής της Δ' τάξης και για να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο -και κατ' επέκταση στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης- πηγαίνει στο κατάστημα και προσπαθεί να κάνει μάθημα μέσω του κινητού της γιαγιάς του.

Ο ίδιος δήλωσε, την Τετάρτη (18/11), στο MEGA:

«Δεν τα καταφέραμε. Ήμουν σπίτι, δεν είχα Wi-Fi, δεν μπορούσα να μπω. Από το ίντερνετ δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω το μάθημα. Δεν μπορούσα να συνδεθώ. Η γιαγιά δεν ξέρει και δεν μπορεί να με βοηθήσει και πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου».

Από την πλευρά της, η γιαγιά του εννιάχρονου είπε:

«Δεν μπορούμε να βάλουμε ίντερνετ, ο μικρός προσπαθεί εδώ από το μαγαζί».

Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Ωστόσο, η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης φαίνεται να «έπεσε» μετά την πρώτη ώρα λειτουργίας της ενώ γονείς από πολλές περιοχές ανέφεραν πρόβλημα.

Οι υπεύθυνοι των σχολείων κάλεσαν τους γονείς να δοκιμάσουν να ξανασυνδεθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανάλογα προβλήματα είχαν ακόμα και δάσκαλοι.

Θέμα:
Lockdown (379)
Tags:
δημοτικό σχολείο, κρεοπωλείο, σχολείο, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, lockdown, μαθητής, τηλεκπαίδευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK