00:47 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1727)
0 01
Βρείτε μας

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στη Θεσσαλονίκη, καθώς το παράδειγμα των δέκα νοσηλευτριών ακολουθούν και άλλοι συνάδελφοί τους.

Ολόκληρη την Ελλάδα να υποκλιθεί στο μεγαλείο ψυχής τους ανάγκασαν οι δέκα νοσηλεύτριες που μετέβησαν εθελοντικά από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν στην κρίσιμη μάχη κατά του κορονοϊού.

Τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε κατάσταση υγειονομικού πολέμου, με τους γιατρούς να απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια. Σε αυτήν ανταποκρίθηκαν δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες έφθασαν στο «Ιπποκράτειο» το πρωί της Πέμπτης (19/11) με το χαμόγελο στα χείλη.

Με το καλημέρα ρίχτηκαν μάλιστα στη «μάχη» κατά της COVID-19 στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μία από τις ηρωίδες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν χρειάζονται πολλά λόγια, εμείς είμαστε μαθημένες να δίνουμε τις μάχες μας μέσα στις μονάδες».

Υπενθυμίζεται ότι τις νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο υποδέχτηκαν χθες οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, καθώς και ο διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νικόλαος Αντωνάκης.

Στη Θεσσαλονίκη οι 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο Κρήτης
© Sputnik / Fani Charisi
Στη Θεσσαλονίκη οι 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο Κρήτης

Οι δέκα νοσηλεύτριες που είναι ειδικευμένες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μετέβησαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας τις οικογένειες και τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης όπου οι ασθενείς με COVID-19 συρρέουν κατά κύματα.

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης

Σημειώνεται τέλος ότι το κύμα συμπαράστασης στη Θεσσαλονίκη μεγαλώνει, καθώς το παράδειγμα των νοσηλευτριών από την Κρήτη ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής αναμένεται να φθάσουν στην πόλη από το Άργος και τα Ιωάννινα αντιστοίχως, για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1727)
Tags:
πανδημία, Κρήτη, COVID-19, κορονοϊός, Ιπποκράτειο νοσοκομείο, νοσηλεύτρια, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK