21:53 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1814)
0 02
Βρείτε μας

«Είμαστε πλέον στο απόλυτο κόκκινο. Θα χαρακτήριζα την κατάσταση στο απόλυτο μαύρο», είναι το μήνυμα που στέλνει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, για την κατάσταση στη Δράμα.

Δραματική ήταν η περιγραφή της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Δράμα λόγω κορονοϊού, από τον αντιπεριφερειάρχη της περιοχής, Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος προχώρησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το πρωί.

«Είμαστε πλέον στο απόλυτο κόκκινο. Θα χαρακτήριζα την κατάσταση στο απόλυτο μαύρο» είπε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας, λόγω πανδημίας, και μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχουμε υιοθετήσει στο απόλυτο τα υγειονομικά μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού. Είναι λυπηρό, γιατί τις τελευταίες ημέρες χάσαμε πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Μάλιστα, ο μέσος όρος μειώθηκε και χάνονται πλέον νέοι άνθρωποι και το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η Δράμα θρηνεί ήδη πάνω από 30 συμπολίτες μας».

Ενημέρωσε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα προχωρήσει στην άμεση διάθεση 50.000 ευρώ για να εξοπλιστεί ακόμη μία κλινική για ασθενείς με κορονοϊό, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Πρόκειται για την τέταρτη τέτοια κλινική στην περιοχή.  Στις άλλες τρεις, με δυναμικότητα 130 κλινών, η πληρότητα «αγγίζει» το 100. 

«Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε» εξηγεί και συνεχίζει: «Παίρνω την ευθύνη εγώ και το λέω, συζητώντας κάθε μέρα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ξεκινώντας από τον ιατρικό σύλλογο, τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διεύθυνση Υγείας, τον ΕΟΔΥ. Είναι λυπηρό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Δραμινοί ότι και μετά τα τελευταία rapid test που κάναμε αποδείχθηκε πάλι ότι το 1/4 του πληθυσμού νοσεί. Είμαστε δηλαδή σήμερα στο 25% της Δράμας ασυμπτωματικοί. Αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί από τη στιγμή που δεν περιοριζόμαστε και κυκλοφορούμε μέσα στον κόσμο και ερχόμαστε σε συναθροίσεις, μεταφέρουμε τον ιό, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε. Αυτός ο ιός μεταφέρεται σε έναν, ο οποίος είναι πιο ευάλωτος από τους ασυμπτωματικούς και έχει δυσάρεστες εξελίξεις και δυσάρεστα αποτελέσματα».

Εξέφρασε τη συναισθητική του φόρτιση «γιατί χάθηκαν άνθρωποι που τους γνώριζα και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα. Αυτό μόνο να μείνει στη σκέψη όλων μας».

Τέλος, ζήτησε από όλους να αναλογιστούν τις επόμενες κινήσεις τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

«Να περιοριστούμε στο απόλυτο. Εμείς, τα παιδιά μας, οι μεγαλύτερες από εμάς ηλικίες. Απευθύνω αυτή τη στιγμή έκκληση προς όλους τους πολίτες της Δράμας. Να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχουμε περιθώρια».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1814)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Δράμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK