23:33 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1919)
0 02
Βρείτε μας

«Νέοι χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, αθλητικοί, με έναν πολύ καλό τρόπο ζωής, καταλήγουν στην εντατική» αναφέρουν οι γιατροί στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, επιβεβαιώνοντας πως ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις.

Συγκλονίζουν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, επί καθημερινής βάσεως, οι γιατροί στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας κατά του κορονοϊού.

Η «μάχη» με τον αόρατο «εχθρό» της COVID-19 είναι αδιάλειπτη και δεν «συγχωρεί» εφησυχασμό. Στο Ασκληπιείο Βούλας οι κλίνες έχουν γεμίσει με ασθενείς, οι οποίοι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, με τη βοήθεια των γιατρών, οι οποίοι εκτός από φροντίδα τούς παρέχουν κα ψυχολογική στήριξη, καθώς, λόγω της φύσης του ιού, είναι αναγκασμένοι να περάσουν το Γολγοθά χωρίς τους δικούς τους ανθρώπους σε ένα ψυχρό δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ βρέθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό του Ασκληπιείου Βούλας και κατέγραψε εικόνες που «παγώνουν» το αίμα.

«Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις. Μπράβο, μπράβο, μπράβο κύριε Γιώργο. Χαλάρωσε τώρα» ακούγεται να δίνει κουράγιο ένας γιατρός σε έναν ασθενή.

Ο κ. Γιώργος βρισκόταν σε καταστολή και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Μόλις ανοίγει τα μάτια οι γιατροί σπεύδουν στο πλευρό του.

«Όσο πιο πολύ βοηθήσεις τον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βγάλουμε το σωλήνα. Εντάξει; Δεν θέλω να πιέζεσαι» τον καθησυχάζει ο γιατρός, προσπαθώντας να καταλάβει αν μπορεί να ελέγξει το σώμα του.

«Δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Είναι τρομαγμένοι. Το πρώτο πράγμα που κάνεις. Να εξηγήσεις τοποθεσία, το μέρος, το χρόνο, τη μέρα και γιατί ήρθαν εδώ» εξηγεί από την πλευρά της μια υγειονομικός.

«Δυστυχώς κάθε φορά που εκκενώνεται μια κλίνη ΜΕΘ, δυστυχώς, δεν γεμίζει την επόμενη μέρα, δεν γεμίζει την επόμενη ώρα, γεμίζει το επόμενο λεπτό» συμπληρώνει μία άλλη υγειονομικός.

«Έχουμε αγχωθεί, βλέποντας νέες ηλικίες να καταλήγουν στην εντατική, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, αθλητικοί με έναν πολύ καλό τρόπο ζωής και μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις για το πόσο μπορεί να κινδυνεύσει κάποιος», υπογραμμίζει η Μαντώ Σπυρέλου, Νοοσηλεύτρια ΜΕΘ Ασκληπιείου Βούλας, υπενθυμίζοντας πως ο φονικός ιός δεν κάνει διακρίσεις.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1919)
Tags:
εντατική, γιατροί, πανδημία, ΜΕΘ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK