23:52 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1727)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ζωή στους Παππάδες Δράμας κυλά στους ρυθμούς της πανδημίας. Μπορεί οι κάτοικοι να είναι μόλις εννέα, αλλά τηρούν όλα τα μέτρα.

Στους ρυθμούς του κορονοϊού κυλά η ζωή στους Παππάδες Δράμας, που μπορεί να έχει μόλις εννέα κατοίκους, αλλά όλοι φροντίζουν για την τήρηση των μέτρων.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος και η σύζυγός του, Ζωή, είναι μία εκ των τριών οικογενειών του χωριού που βρίσκεται 650 μέτρα μέσα στο βουνό και το ΑΠΕ-ΜΠΕ παραθέτει την καθημερινότητά τους.

«Το ότι είμαστε λίγοι δεν σημαίνει πως δεν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Φοράμε τις μάσκες μας όταν βγαίνουμε από το σπίτι, κι ας είναι η πιο μακρινή διαδρομή μας το Σιδηρόνερο, το διπλανό χωριό με το μανάβικο, για να προμηθευτούμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης» είπε ο κ. Μιχαηλίδης στο ραδιόφωνο του πρακτορείου.

«Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό απ' ό,τι οι υπόλοιποι, αν εξαιρέσει κανείς ότι δεν στέλνουμε SMS για να πάμε για περπάτημα στο βουνό ή στην αυλή του γείτονα. Είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι παραμελούμε τα μέτρα».

Το χωριό είναι σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας και, όπως τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι «ο πιο ιδανικός τόπος να περάσει κανείς την καραντίνα. Ένας τόπος που μοιάζει με καταφύγιο».

Το ζευγάρι περνά τον χρόνο του φροντίζοντας τον κήπο του, ενώ, όπως είχε γίνει και στην πρώτη καραντίνα, ο κύκλος των επαφών του έχει περιοριστεί σε αλεπούδες και ζαρκάδια.

Το μόνο που αντιμετωπίζουν με δυσκολία, είναι η απόσταση από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, με τα οποία επικοινωνούν μόνο τηλεφωνικά. Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης ελπίζει να ξεπεραστεί γρήγορα η δύσκολη αυτή κατάσταση και τότε υπόσχεται να βρεθούν στο χωριό όλοι μαζί, σ' ένα μεγάλο φαγοπότι.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1727)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK