10:17 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1833)
0 01
Βρείτε μας

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου σχετικά με δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα που έκαναν λόγο για νεκρούς από κορονοϊό που έμειναν εκτός ψυκτικών θαλάμων καθώς αυτοί είχαν γεμίσει.

Σε ανακοίνωσή του, το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου τονίζει ότι διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης και φύλαξης σορών. Ωστόσο, ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

Στο πλαίσιο αυτό, το νοσοκομείο ισχυρίζεται ότι χθες (19/11) υπήρξαν 11 θάνατοι οι οποίοι μέχρι σήμερα αυξήθηκαν σε 16. Από χθες, το «Αχιλλοπούλειο» σημειώνει ότι παρελήφθησαν οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και «με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας».

Παράλληλα, το νοσοκομείο υπογραμμίζει ότι ο χώρος του νεκροτομείου είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σε αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο κατόπιν εντολής.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1833)
Tags:
ψυγείο, Βόλος, COVID-19, κορονοϊός, νεκροί, ΜΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK