07:28 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1973)
0 01
Βρείτε μας

Ο συνοριακός σταθμός στην Κακκαβιά είναι ο μοναδικός που λειτουργεί, ενώ όσοι εισέρχονται είναι υποχρεωμένοι να τηρούν επταήμερη καραντίνα.

Εργάτες γης και άλλοι Αλβανοί πολίτες έχουν βρεθεί θετικοί στο κορονοϊό σε rapid test που διεξάγει από χθες ο ΕΟΔΥ, στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ στην κατοχή τους έχουν τεστ με ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης χρειάστηκε να επιστρέψουν στην Αλβανία καθώς τα τεστ του ΕΟΔΥ εντόπισαν ανάμεσά τους άτομα θετικά στον κορονοϊό παρότι τα τεστ που επέδειξαν οι επιβαίνοντες ήταν αρνητικά. 

Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, την Σπάρτη ή την Σητεία.

Μοριακό τεστ έκανε στους εισερχόμενους από την Κακαβιά ο ΕΟΔΥ έως και τις 20 Νοεμβρίου, ωστόσο, δεν υπήρχε η δυνατότητα να ελεγχθεί άμεσα αν ήταν αληθές το «αρνητικό» τεστ που είχαν στα έγγραφά τους οι Αλβανοί.

Να σημειωθεί πως τα τεστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητα τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα.

Κανείς δεν γνωρίζει αν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την επταήμερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1973)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Κακαβιά, εργάτες, Αλβανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK