13:19 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (2520)
0 11
Βρείτε μας

Στην Κατερίνη σπεύδει ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς η κατάσταση στον νομό Πιερίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τα κρούσματα να είναι αυξημένα.

Στην Πιερία επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των υγειονομικών αρχών καθώς όλα δείχνουν ότι η περιοχή αποτελεί «εστία» του κορονοϊού, με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να σπεύδει στην πρωτεύουσα του νομού, Κατερίνη.

Ο νομός Πιερίας βρίσκεται στις 18 περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και το νοσοκομείο της Κατερίνης που ανήκει διοικητικά στην 3η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) δέχεται μεγάλη πίεση.

Από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως και χτες, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, η Πιερία κατέγραψε 450 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τους αρμόδιους να βλέπουν ότι η διασπορά του κορονοϊού είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Στο νοσοκομείο της Κατερίνης -που διαθέτει περίπου 227 κλίνες και 8 κλίνες ΜΕΘ- η πίεση είναι ήδη μεγάλη.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, που μίλησε στο Sputnik, η πίεση λόγω κορονοϊού κορυφώνεται, καθώς όπως εξήγησε, αρκετοί είναι οι νοσούντες και οι διασωληνωμένοι.

Πώς «φούντωσε» ο κορονοϊός στην Πιερία 

Όσον αφορά τους λόγους της υπερμετάδοσης, η κα Μαυρίδου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Κατερίνη είναι μεγάλος αστικός ιστός, ότι από τον νομό περνά η εθνική οδός που συνδέει τη Θεσσαλία και τη Θεσσαλονίκη, ενώ υπήρξε και σχετική χαλάρωση των κατοίκων ως προς την εφαρμογή των μέτρων.

«Είναι η εβδομάδα που είναι στο αποκορύφωμα η κατάσταση με τον κορονοϊό. Πρόκειται για μια περιφερειακή ενότητα που έχουμε τη διέλευση της εθνικής οδού, είναι τουριστική περιοχή, είμαστε ανάμεσα σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη, έχουμε έναν μεγάλο αστικό ιστό, είναι ένας νομός με αρκετούς φοιτητές στο ΤΕΙ και φυσικά, πάνω απ' όλα πλέον, τα μέτρα πρέπει να τηρούνται απ' όλους πιο αυστηρά» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Μετά την Αττική, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας -όπου ανήκει και ο νομός Πιερίας- είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια σε πληθυσμό και έκταση. Επιπλέον οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε εμάς, περισσότερο κρύο και υγρασία, ευνοούν τον κορονοϊό».

Όσον αφορά τις δυνατότητες του νοσοκομείου Κατερίνης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε ότι είναι «ένα περιφερειακό νοσοκομείο με συγκεκριμένο δυναμικό».

«Σίγουρα δεν είναι όπως τα μεγάλα νοσοκομεία. Γίνονται πολλές προσπάθειες και από τον διοικητή του νοσοκομείου, από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, όμως η περίοδος αυτή που φαίνεται ότι είναι στο ζενίθ (σ.σ. η διασπορά του κορονοϊού), δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει. Γίνονται φιλότιμες προσπάθειες κι εμείς ως περιφέρεια θα στηρίξουμε τις ανάγκες του συγκεκριμένου νοσοκομείου» κατέληξε η κα Μαυρίδου.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2520)
Tags:
COVID-19, κρούσματα, κρούσμα, Πιερία, Κατερίνη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK