14:56 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2490)
0 01
Βρείτε μας

Ο 66χρονος ασθενής με κορονοϊό έπρεπε να μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Βόλου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Απίστευτη περιπέτεια έπρεπε να περάσει ασθενής με κορονοϊό στον Βόλο, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Κόρινθο.

Ο 66χρονος είχε εισαχθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και έπρεπε να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κορίνθου όπου είχε βρεθεί διαθέσιμη κλίνη.

Ωστόσο, η διαδρομή μέχρι την Κόρινθο εξελίχθηκε σε «Οδύσσεια» καθώς χρειάστηκαν τρία ασθενοφόρα για να ολοκληρώσουν τη διακομιδή λόγω βλάβης. 

Όλα άρχισαν όταν οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κρεβάτια ωστόσο στη ΜΕΘ COVID-19 του Νοσοκομείου δεν υπήρχαν κενά και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του ΕΚΑΒ που είναι το αρμόδιο όργανο για την αναζήτηση ΜΕΘ που θα μπορούσε να δεχτεί τον 66χρονο. Η πρώτη ελεύθερη κλίνη βρέθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για τη διακομιδή.

Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής η Μονάδα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από τον Βόλο παρέλαβε τον ασθενή διασωληνωμένο και συνοδεία ενός παθολόγου και μίας αναισθησιολόγου ξεκίνησαν το ταξίδι για το Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Όπως μεταδίδει το taxydromos.gr, στο Σχηματάρι το ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης σημαίνοντας συναγερμό σε γιατρούς και διασώστες καθώς ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί όσο το δυνατόν συντομότερα στο Νοσοκομείο. 

Νέα Μονάδα έφτασε από την Αθήνα για να παραλάβει τον ασθενή, ωστόσο, λίγα χιλιόμετρα μετά και το δεύτερο ασθενοφόρο έμεινε από βλάβη.

Αμέσως κλήθηκε τρίτη μονάδα η οποία παρέλαβε τον ασθενή και τους γιατρούς φτάνοντας στον προορισμός τους στις τρεις τα ξημερώματα. Ο ασθενής εισήχθη αμέσως στη ΜΕΘ όπου παραμένει για νοσηλεία μέχρι σήμερα.

Η περιπέτεια για το ιατρικό προσωπικό δεν έληξε στην Κόρινθο καθώς δεν υπήρχαν κενές θέσεις στο ΚΤΕΛ με το οποίο έπρεπε να γυρίσουν στον Βόλο.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2490)
Tags:
ΜΕΘ, διασωληνωμένοι, Κόρινθος, Βόλος, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK