01:37 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με ειδική πτήση, που αναμένεται να προσγειωθεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα φτάσουν το πρωί της τρίτης, οι 83.850 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο του εμβολιασμού τις δύο πρώτες ημέρες στην Ελλάδα, καθώς κύλησε χωρίς προβλήματα.

Σήμερα Τρίτη (29/12) μάλιστα, όχι μόνο αναμένονται άλλες 83.850 δόσεις του εμβολίου των Pfizer και BioNTech που θα φθάσουν με ειδική πτήση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά ξεκινούν και οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 των υγειονομικών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πατρών, Λάρισας και Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπ. Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα πέντε Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής «Ευαγγελισμό», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας, ενώ μέχρι τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας (28/12) είχαν εμβολιαστεί 471 άτομα. Από αυτά μόνο ένα εμφάνισε μη σοβαρή αλλεργική αντίδραση, η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.

Tags:
εμβόλια, εμβόλιο, εμβολιασμός, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα, ΑΧΕΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK