22:26 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1098)
0 04
Βρείτε μας

Ξεκίνησαν σήμερα 29/12 οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, η οποία «χτυπήθηκε» αλύπητα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από το ΑΧΕΠΑ.

Ο λοιμωξιολόγος στην κλινική COVID του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης ήταν ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σηματοδοτώντας την έναρξη των Εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις αμέσως μετά ο κ. Μεταλλίδης ανέφερε ότι αισθάνεται πολύ καλά κι ότι «είμαστε εδώ για να πείσουμε τον κόσμο ότι δοθεί η ευκαιρία όλοι πρέπει να εμβολιαστούν γιατί αυτό θα είναι το όπλο για να περάσουμε ξανά στην κανονικότητα μας».

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη

Ο δεύτερος που εμβολιάστηκε ήταν ο νοσηλευτής Γιάννης Ιστίκογλου ένας από τους παλαιότερους νοσηλευτές σε κλινική λοιμώξεων στην Ελλάδα, ο οποίος δήλωσε ότι μετά το εμβόλιο αισθάνεται πιο προστατευμένος ειδικά όσον αφορά την δουλειά του στους χώρους του νοσοκομείου.

Στο ΑΧΕΠΑ εμβολιάστηκε και ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος ο οποίος δήλωσε χαρούμενος που ξεκίνησε από το συγκεκριμένο νοσοκομείο «το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα ή όποια έχει πληγεί ιδιαίτερα κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας».

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στο ΑΧΕΠΑ
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Οι πρώτοι εμβολιασμοί στο ΑΧΕΠΑ

«Εμβολιάζουμε πρώτα τους Υγειονομικούς για να τους κρατήσουμε ασφαλείς, για να κρατήσουμε τους ασθενείς ασφαλείς, με ένα εμβόλιο που είναι ασφαλές και θα μπορέσουμε να ατενίσουμε την επόμενη ημέρα» είπε ο κ. Κωτσιόπουλος και ζήτησε από τον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα για να αποφύγουμε τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ που επίσης εμβολιάστηκε, τόνισε ότι είναι σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ή έναρξη των εμβολιασμών και έκανε λόγο για «την αρχή του τέλους της πανδημίας».

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στο ΑΧΕΠΑ
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Οι πρώτοι εμβολιασμοί στο ΑΧΕΠΑ

Σήμερα στο νοσοκομείο θα εμβολιαστούν 60 υγειονομικοί ενώ ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου και από τις 4 Ιανουαρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1098)
Tags:
Θεσσαλονίκη, ΑΧΕΠΑ, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβολιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK