01:20 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν 28 περιστατικά, με ήπια συμπτώματα στην Κάλυμνο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές και όχι μόνο αρχές της Καλύμνου, μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς σε μόλις τρεις ημέρες καταγράφηκαν 28 περιστατικά.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Διακομιχάλης, οι ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα, ενώ για τις μολύνσεις φέρεται να ευθύνεται ένας αρραβώνας.

«Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί», τόνισε στο skyrodos.gr, σημειώνοντας πως έχουν εντοπιστεί οι τέσσερις οικογένειες από τις οποίες προέρχονται τα κρούσματα και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Διακομιχάλης, πραγματοποιούνται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, ενώ βρίσκεται και σε συνεχή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες της.

Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει ότι εστία των νέων κρουσμάτων, φέρεται να ήταν ένας αρραβώνας στον οποίο δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

«Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αρραβώνα που παραβίασαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες. Δεν είναι εύκολο να διαχειρισθείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν», ανέφερε ο δήμαρχος.

Αφού τόνισε, δε, πως περιμένει με αγωνία σήμερα τα αποτελέσματα από τα rapid test που θα γίνουν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, αλλά και την περαιτέρω ιχνηλάτηση, κατέληξε:

«Ο κορονοϊός είναι ένας αόρατος εχθρός και γι΄ αυτό δεν εφησυχάζουμε. Είναι κρίσιμο το θέμα, δεν είναι απλό. Είναι θετικό ότι εντοπίσαμε τους πυρήνες και δεν είναι ορφανά τα κρούσματα, γιατί η διασπορά θα ήταν τρομακτική και σε καμία περίπτωση δε θα ήταν ελεγχόμενη. Δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε και εφησυχασμός. Είμαστε σε ύψιστη ετοιμότητα, από σύσκεψη σε σύσκεψη καθημερινά για να εξετάζουμε τα νέα δεδομένα ημερησίως, το παρακολουθούμε με σοβαρότητα και στοχευμένες κινήσεις».
Tags:
πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, Κάλυμνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK