23:18 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η πρωτοποριακή μέθοδος που εφάρμοσαν οι γιατροί και κράτησαν τελικά στη ζωή τη μικρή Βιολέτα.

Μάρτυρες ενός μικρού ιατρικού θαύματος έγιναν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, λίγο πριν «φύγει» το 2020.

Ένα κοριτσάκι, μόλις τριών ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε ημιθανή κατάσταση με σοβαρότατο άσθμα, ωστόσο κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που εφάρμοσαν μια πρωτοποριακή μέθοδο με τη χρήση μείγματος ηλίου, σκορπώντας συγκίνηση και ελπίδα.

H μικρή Βιολέτα νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένη στο νοσοκομείο.

«Το βαρύ άσθμα, είναι ίσως η πιο δύσκολη διασωλήνωση που μπορεί να γίνει» ανέφερε στο thebest.gr ο  Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

«Είναι πολύ σημαντικό που έτυχε να είναι εκεί μια έμπειρη γιατρός γιατί είναι πολύ δύσκολη κατάσταση η διασωλήνωση, δεν είναι καθόλου απλό πράγμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Τρίγκα για αυτό όπως και στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που έκαναν τη διακομιδή σε αυτές τις τόσο κρίσιμές συνθήκες. Η ίδια η κ. Τρίγκα συνόδεψε μάλιστα τη μικρή μέχρι τη ΜΕΘ όπου έχουμε τη μεγάλη τύχη να διαθέτουμε τη μονάδα χορήγησης ηλίου. Είμαστε η μοναδική ΜΕΘ που διαθέτει αυτό το σταθμό ηλίου. Ξέρετε όταν ένας ασθενής έχει πολύ σοβαρό άσθμα όπως εν προκειμένω η τρίχρονη, απειλείται άμεσα η ζωή του. Κλείνουν οι βρόγχοι και δεν μπορεί να μπει αέρας. Αυτό το μίγμα διεισδύει στους στενωμένους βρόγχους και εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χρόνος για να κρατηθεί ο ασθενής στη ζωή. Έτσι έγινε και με τη μικρή μας η οποία ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και την κρατήσαμε στη ζωή», συμπλήρωσε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως αυτή ήταν η δεύτερη φορά που χρησιμοποιήθηκε ο σταθμός ηλίου σε ασθενή και η πρώτη φορά σε παιδί.

Tags:
νοσοκομείο, ΜΕΘ, εντατική, κοριτσάκι, Πάτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK