20:01 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από την κακοκαιρία κινδύνεψαν τα ζώα του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, ενώ χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση με βάρκες προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια τα άλογα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Σέρρες από το πέρασμα της κακοκαιρίας, με τους δήμους Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας να έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν «σαρώσει» την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου οι δύο δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν πλημμυρίσει μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, θερμοκήπια, γεωργικές επιχειρήσεις, αλλά και καταστήματα.

Το νερό, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έφτασε σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 50 εκατοστά, την ίδια ώρα που Πυροσβεστική, Αστυνομία, αλλά και άλλες υπηρεσίες των δήμων της αντιπεριφέρειας Σερρών κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να μην κλείσει το οδικό δίκτυο λόγω της υπερχείλισης υδάτων.

Η αστυνομία έχει πάντως απαγορεύσει τη διέλευση των αυτοκινήτων στις περιοχές της Μαυρολεύκης και της Ευκαρπίας, μετά τον ποταμό Στρυμόνα, καθώς οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Παρά την πρωτοφανή ένταση των φαινομένων ωστόσο, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, ούτε παρασύρθηκαν αυτοκίνητα. Από την άλλη, σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί αγροτικές εκτάσεις και γεωργικές επιχειρήσεις όπως θερμοκήπια και συσκευαστήρια.

Τέλος, από την κακοκαιρία κινδύνεψαν τα ζώα του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, ενώ χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση με βάρκες προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια τα άλογα.

Προβλήματα σε Χαλκιδική και Ηλεία

Την ίδια ώρα, αρκετοί επαρχιακοί δρόμοι είναι κλειστοί στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών κλειστές είναι οι επαρχιακοί οδοί Τούμπας – Παραλιμνίου και Τούμπας – Πεντάπολης, Σερρών –  Νεοχωρίου, Ευκαρπίας – Μαυροθάλασσας, Αμφίπολης – Ευκαρπίας και Νέου Σκοπού – Ψυχικού.

Κλειστή, λόγω της βροχόπτωσης, είναι η είσοδος του Νέου Σουλίου, όπως επίσης και ο παραλιακός δρόμος Καλλικράτειας – Νέας Ηράκλειας, η διασταύρωση για Όλυνθο και η είσοδος του Λακκώματος.

Στην Ηλεία, τέλος, τα σοβαρότερα προβλήματα επικεντρώνονται στην περιοχή της Αμαλιάδας, στο Γεράκι και στην περιοχή της Πηνείας.

Στον Δήμο Πύργου, προβλήματα αναφέρθηκαν σε περιοχές περιμετρικά της πόλης, όπως στην Κεραία, το Λαμπέτι, σε περιοχές προς το Ανεμοχώρι και σε δρόμους στο Γούμερο και την Αγία Άννα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηλεία
© Φωτογραφία : patrisnews.gr
Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηλεία

Επίσης, στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων προβλήματα έχουν παρουσιαστεί από λάσπες και φερτά υλικά, στην περιοχή του Κάτω Σαμικού και του Πλουτοχωρίου.

Όπως και στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Στρεφίου και Κάτω Στρεφίου επί της Εθνικής Οδού, αλλά και τόσο στα Βυλιζαίικα Χάνια, όσο και στην είσοδο της Ολυμπίας.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηλεία
© Φωτογραφία : patrisnews.gr
Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηλεία
Tags:
καταστροφές, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, καταιγίδες, Ηλεία, Χαλκιδική, Σέρρες, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK