21:34 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1108)
0 01
Βρείτε μας

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε τη Δευτέρα να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί για τη συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων, κατά παράβαση των μέτρων του lockdown.

Να τηλεφωνήσουν στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους την ημέρα των Θεοφανείων, συστήνει τους πιστούς ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, σε σχετική ανακοίνωση.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται, όπως αναφέρεται, να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρία. 

Τα μέτρα που θα ισχύσουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση την οποία επικαλείται το ipeirotika.gr, είναι όμοια με εκείνα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ενώ θα υπάρξουν επαναλαμβανόμενες ακολουθίες από τις 06:00 έως και τις 11:00, διάρκειας μίας ώρας.

«Παρακαλούνται οι πιστοί που επιθυμούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων να τηλεφωνήσουν εγκαίρως στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα εκκλησιασμού τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, οι ιεροί ναοί θα πρέπει να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς και να μην γίνει αγιασμός υδάτων σε εξωτερικό χώρο.

Θέμα:
Lockdown (1108)
Tags:
lockdown, Θεοφάνεια, Εκκλησία, Ιωάννινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK