22:29 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

ΕΔΕ έχει διαταχθεί για την υπόθεση του ιερέα, ο οποίος ράντιζε τον αγιασμό με μάνικα. Τι δηλώνει ο ίδιος.

Απολογείται για την πράξη του ο ιερέας ενορίας του Λιανοκλαδίου που ράντισε με αγιασμό το χωριό με τη μάνικα. 

«Δεν ήθελα να σκανδαλίσω τους πιστούς» ξεκαθαρίζει ο ίδιος, απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν για την πράξη του.

«Έχοντας διακονήσει στη συγκεκριμένη ενορία ως εφημέριος εδώ και δεκαπέντε περίπου συναπτά έτη και λόγω της αδυναμίας μου να επισκεφτώ και να αγιάσω κάθε σπίτι και κάθε πιστό αυτής, όπως έπραττα ακούραστα τα προηγούμενα έτη την παραμονή των Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανίων, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού, θέλησα αυθόρμητα με τον τρόπο αυτό να έλθω κοντά στο ποίμνιό μου, το οποίο είχα στερηθεί από τον Νοέμβριο μήνα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύεται στο lamiareport.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη δημοσιοποίηση των εικόνων που τον έδειχναν εν τω έργω, δηλώνοντας πως έγινε εν αγνοία του και παραδέχεται πως η «ενέργειά μου αυτή προκάλεσε σκανδαλισμό».

«Για την ενέργειά μου αυτή ζητώ ταπεινά συγγνώμη, πρώτα και κύρια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών τον οποίο σέβομαι και τιμώ ως Πατέρα και Ποιμενάρχη μου, αλλά και από το ποίμνιο της Ενορίας μου το οποίο έως και σήμερα διακόνησα όσο και από τους λοιπούς πιστούς τους οποίους σκανδάλισε η συμπεριφορά μου αυτή» κατέληξε.

Εντολή για ΕΔΕ

Μετά τον σάλο, ο δήμος Λαμιέων ανακοίνωσε πως προχωρά σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα διατρέξαντα.

Όπως τονίζεται, ο ιερέας έκανε αίτηση στις 4 Ιανουαρίου για τη χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου για εργασίες καθαριότητας του ναού.

Παράλληλα, ο δήμος κάνει λόγο για παραπλάνηση των υπηρεσιών του, καθώς δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση.

«Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».

 

Tags:
ιερέας, ΕΔΕ, Λαμία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK