00:01 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1121)
0 01
Βρείτε μας

Για ποιους λόγους επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών σε πολιτών, παρά τη σχετική απαγόρευση που ορίζεται από το lockdown;

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό απαγορεύονται στο πλαίσιο των μέτρων που είναι σε ισχύ για την ανάσχεση του κορονοϊού, ωστόσο οι κανόνες έχουν συνήθως εξαιρέσεις και αυτή είναι μία τέτοια περίπτωση.

Μπορεί οι περιορισμοί να είναι αυστηροί έως τις 11 Ιανουαρίου, ωστόσο οι εν λόγω μετακινήσεις επιτρέπονται για τους πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφτούν.

Όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν για τον παραπάνω λόγο σε άλλο νομό θα πρέπει να επιδείξουν το Ε1 και το Ε9 σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία.

Αυτή δεν είναι όμως η μόνη εξαίρεση ως προς την απαγόρευση. Δικαίωμα να μετκινηθούν σε άλλο νομό έχουν, επίσης, οι πολίτες για τους παρακάτω λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας. Με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους. Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές. Απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή.
Θέμα:
Lockdown (1121)
Tags:
κορονοϊός, απαγόρευση, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK