21:19 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 30
Βρείτε μας

Ανησυχία προκάλεσε χθες σε κατοίκους Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας η υπερχείλιση του Πηνειού. Από τι προκλήθηκε. Τι ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο Sputnik.

Τεράστιες ποσότητες νερού προστέθηκαν στον ποταμό Πηνειό μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση αγροτικών εκτάσεων στα σύνορα των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Λάρισας, ενώ ο όγκος του νερού στον ποταμό παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

Για τον λόγο αυτό, το απόγευμα της Τρίτης απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων σε δύο γέφυρες της επαρχιακής οδού Καρδίτσας-Τρικάλων.

Καθησυχαστικός για την κατάσταση με τον Πηνειό εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο Sputnik:

«Όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Κάθε ποτάμι έχει ζώνη πλημμύρας. Οι ζώνες αυτές καλλιεργούνται επειδή γενικά δεν πλημμυρίζουν. Όμως η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία έλιωσε τα χιόνια από τα βουνά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κάθοδο περισσότερου νερού, διαφοροποιώντας τη φυσιολογική ροή για την εποχή».

«Σε συνδυασμό με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, είχαμε την υπερχείλιση. Όμως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ως ζώνες πλημμύρας ορίζονται οι εδαφικές περιοχές που κατακλύζονται από τα πλημμυρικά νερά για συγκεκριμένες περιόδους επαναφοράς και περικλείονται από τις γραμμές πλημμύρας.

Κλείνοντας, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η περιοχή βιώνει ακόμα τις περιβαλλοντικές συνέπειες του Ιανού.

Tags:
κακοκαιρία, Λάρισα, Πηνειός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK