17:11 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2490)
0 31
Βρείτε μας

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Κοζάνης ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, για την ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού από τον Νοέμβριο του 2020 στα κρούσματα της 12ης Ιανουαρίου του 2021.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας Κοζάνης ως προς την ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, μολύνσεις από τον Νοέμβριο του 2020 βρέθηκαν αναρτήθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν στην επίσημη λίστα του ΕΟΔΥ στις 12 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κασαπίδης ζήτησε να διερευνηθεί εάν εξαιτίας αυτού του γεγονότος ελήφθησαν αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής καθώς η Κοζάνη βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα από τα τέλη Οκτωβρίου με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00. Παράλληλα επεσήμανε θα πρέπει να διερευνηθεί «αν πολίτες που ήταν θετικοί στον ιό τον Νοέμβριο του 2020 για τους οποίους ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώθηκε ώστε να προχωρήσει σε οδηγίες και σε ιχνηλάτηση του κάθε κρούσματος ξεχωριστά, λειτούργησαν εν αγνοία τους ως φορείς υπερμετάδοσης του ιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δήμαρχοι της περιοχής είναι ανάστατοι μετά την καταγγελία  ότι στη χτεσινή καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού προστέθηκαν κρούσματα του περασμένου Νοεμβρίου. 

Οι δήμαρχοι της περιοχής ενημερώθηκαν για 15 κρούσματα και στη συνέχεια είδαν τα κρούσματα να αυξάνονται στα 53. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα που μίλησε στο Sputnik, η χτεσινή ανακοίνωση των κρουσμάτων στην περιοχή έδειξε ότι τα κρούσματα ήταν λιγότερα κι ότι προστέθηκαν κρούσματα του περασμένου Νοεμβρίου.

«Χτες ανακοινώθηκαν 53 κρούσματα και προφανώς υπήρξε μια αναστάτωση και από μια έρευνα που έγινε, είδαμε ότι προστέθηκαν τώρα περίπου 40 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Εορδαίας τον περασμένο Νοέμβριο» είπε ο κ. Μαλούτας.

Τι απαντά ο ΕΟΔΥ για τις ετεροχρονισμένες ανακοινώσεις

Κύκλοι του ΕΟΔΥ ανέφεραν στο Sputnik ότι αν έχει συμβεί η αύξηση κατά περίπου 40 κρούσματα στην Κοζάνη «ίσως να πρόκειται για κρούσματα που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ωστόσο εξακολουθούν να έχουν οικογενειακή μερίδα στη γενέτειρα τους. Έτσι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, γράφονται στο σύστημα ως θετικά κρούσματα εκεί που έχουν την οικογενειακή τους μερίδα, στην προκειμένη περίπτωση στην Κοζάνη».

Άλλες πηγές πάντως έκαναν λόγο για ενδεχόμενη καθυστέρηση ενημέρωσης της τράπεζας δεδομένων από τα εργαστήρια που διενεργούν τα μοριακά τεστ.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2490)
Tags:
ΕΟΔΥ, κρούσματα, περιφερειάρχης, Κοζάνη, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK