00:53 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η συγκινητική ιστορία που περιέγραψε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος άνοιξε το μαγαζί του στους 13 Τούρκους.

Στη Ρόδο, ζητώντας πολιτικό άσυλο, έφθασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (13/01) 13 άτομα τουρκικής καταγωγής, τα οποία υποστηρίζουν ότι διώκονται από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», οι 12 άνδρες και η μία γυναίκα έφυγαν από τη Σμύρνη πριν από αρκετές εβδομάδες, ενώ με ενδιάμεσο σταθμό την πόλη Φετιγιέ, κατέληξαν με ταχύπλοο στην περιοχή Στεγνά Αρχαγγέλου.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής, το σκάφος προσέγγισε τη στεριά με σβηστά τα φώτα, ενώ αφού αποβιβάστηκαν οι 13 Τούρκοι, έφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Οι ηλικίες των Τούρκων κυμαίνονται από 30 έως 50 ετών, ενώ ορισμένοι από αυτούς φέρονται να εργάζονταν σε νευραλγικές θέσεις του τουρκικού κράτους.

Ισχυρίζονται ότι έχουν χαρακτηριστεί ως «Γκιουλενιστές» και διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν.

«Είδαμε το σκάφος να προσεγγίζει αθόρυβα και με σβηστά τα φώτα τα Στεγνά. Καταλάβαμε ότι δεν ήταν ντόπιοι. Αμέσως ειδοποιήσαμε αστυνομία και λιμενικό. Οι άνθρωποι που κατέβηκαν ήταν βρεγμένοι και ταλαιπωρημένοι. Ήταν όμως αξιοπρεπέστατοι και μας ζήτησαν να ειδοποιήσουμε τις αρχές» τόνισε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Οι ντόπιοι έσπευσαν πάντως να βοηθήσουν τους ταλαιπωρημένους Τούρκους, προσφέροντάς τους φαγητό, τσάι και καφέ.

«Το σκάφος τους άφησε κι έφυγε γρήγορα. Όμως εμείς, βάλαμε τους ανθρώπους να καθίσουν στο υπόστεγο του καταστήματος που έχουμε, τους δώσαμε τσάι και καφέ, τους ανάψαμε το τζάκι για έτρεμαν από το κρύο. Ήταν βρεγμένοι μέχρι το κόκαλο και φοβισμένοι» συμπλήρωσε ένας καταστηματάρχης, ο οποίος είδε έναν από αυτούς να λυγίζει όταν επικοινώνησε με τη γυναίκα του μπροστά του.

«Ένας από αυτούς, μου ζήτησε να του δώσω τον κωδικό του wi-fi από το κατάστημα. Τους το άνοιξα και τότε επικοινώνησε μπροστά μου από το κινητό του με τη γυναίκα του. Έκλαιγε και ο ίδιος και η σύζυγός του. Με νοήματα και με τα λίγα αγγλικά που γνωρίζει και γνωρίζω, μου εξήγησε ότι είχε να τη δει και να επικοινωνήσει μαζί της πάνω από έναν μήνα. Κι αυτό γιατί τους καταδίωκαν και κανείς δεν έπρεπε να ξέρει ότι ετοιμάζονταν να φύγουν από τη χώρα» περιέγραψε.

Συγκίνηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ένας από αυτούς έκανε κίνηση να πληρώσει.

«Ήταν αξιοπρεπείς άνθρωποι. Φαίνονταν καλλιεργημένοι. Όταν ήρθε η αστυνομία, τους πήρε όλα τα κινητά και τα χαρτιά που είχαν μαζί τους και τους έκαναν έλεγχο. Όταν πήγαν να φύγουν, ένας από αυτούς έβγαλε να μας πληρώσει τα τσάγια και τους καφέδες. Μου έδινε 10 ή 20 δολάρια. Του έγνεψα διακριτικά να βάλει τα χρήματα στο πορτοφόλι του, του ευχήθηκα καλή τύχη και τους είπα να πάνε στο καλό και να γυρίσουν μια μέρα στη χώρα τους ελεύθεροι» κατέληξε.
Tags:
σκάφος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άσυλο, Τουρκία, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK