06:42 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2451)
0 01
Βρείτε μας

Το γεγονός δεν επηρέασε σε κανένα επίπεδο τη λήψη μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στην Κοζάνη, ενώ έχει επιληφθεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Στο περιστατικό με την ετεροχρονισμένη δήλωση κρουσμάτων από ιδιωτικό εργαστήριο στην Κοζάνη αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ

Όπως διευκρινίζει, όλες ανεξαιρέτως οι αναλύσεις έχουν ως βάση την ημερομηνία δειγματοληψίας των κρουσμάτων και όχι την ημερομηνία δήλωσής τους στο μητρώο COVID-19

«Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει επιληφθεί, μετά από σχετική ενημέρωσή της, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όπως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται καθυστερημένη δήλωση κρούσματος από υπόχρεο στο μητρώο COVID-19» τονίζει.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι το περιστατικό δεν επηρέασε σε κανένα επίπεδο την εισήγηση για λήψη μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς τον Νοέμβριο το επιδημιολογικό φορτίο στην ΠΕ Κοζάνης ήταν ούτως ή άλλως υψηλό. 

«Στον ΕΟΔΥ λαμβάνει χώρα συνεχής και ενδελεχής ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνάρτηση με επιπρόσθετους δείκτες για την πορεία της πανδημίας, όπως τα δεδομένα από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η πίεση στο σύστημα Υγείας (νοσηλείες σε απλές κλίνες, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και έκβαση των ασθενών), ο δείκτης θετικότητας των εργαστηριακών εξετάσεων και η παρουσία ευπαθών ή ευάλωτων ομάδων στον πληθυσμό κάθε περιοχής. Το σύνολο των πληροφοριών που προκύπτουν αξιολογούνται καθημερινά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εισηγούνται μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού» σημειώνει.

Τέλος, χαρακτηρίζει κακόβουλο και συκοφαντικό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2451)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, Κοζάνη, ΕΟΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK