13:42 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κακοκαιρία έχει πλήξει το Αγρίνιο καθώς η συνεχής βροχόπτωση έχει προκαλέσει διακοπή κυκλοφορίας και πλημμύρες.

Να κηρυχθεί ο δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταθέτουν οι τοπικές αρχές, την ώρα που η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων. 

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι η σφοδρή βροχόπτωση που διαρκεί ώρες, με την πυροσβεστική, την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία να βρίσκονται επί ποδός.

Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου καθώς νερά πλημμύρισαν το οδόστρωμα, σύμφωνα με το agrinionews.gr.

Τόσο στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ερμίτσας και στο Καινούργιο, όσο και στην επαρχιακή Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων αλλά και στον δρόμο για Σκουτερά η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αδύνατη.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα νερά και σε άλλα σημεία όπως στο ύψος του ΟΑΕΔ της Εθνικής Οδού αλλά και στο ύψος του πρώην Πολυκλαδικού.

Και στην πόλη είναι αδύνατη η κυκλοφορία οχημάτων σε αρκετά σημεία.

Αναφορές υπάρχουν για πλημμυρισμένα χωράφια, οικόπεδα και ιδιοκτησίες γίνονται από πολλές περιοχές, όπως Λεύκα, Δύο Ρέματα, Στράτος, Μεγάλη Χώρα και αλλού. Καταστροφές εκτεταμένες στην αγροτική οδοποιία.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε και για αντλήσεις υδάτων σε σχολεία ενώ επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για την εκκένωση από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού-Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου στη Νεάπολη καθώς φούσκωσε χείμαρρος και  τα νερά έχουν αποκλείσει το σχολείο.

Tags:
καιρός σήμερα, καιρός, κακοκαιρία, πλημμύρες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Αγρίνιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK