15:19 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Η Χαλκίδα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων μπήκε στο «κόκκινο», με αποτέλεσμα την επιβολή αυστηρού lockdown από το Σάββατο (06/02).

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιβλήθηκαν στη Χαλκίδα.

Στο πλαίσιο του αυστηρού lockdown, θα ισχύσουν νέα μέτρα τα οποία τίθενται άμεσα σε ισχύ τις 06:00 το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, μαζί με τη Χαλκίδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στο «κόκκινο» μπαίνουν επίσης οι δήμοι Θήρας, Μυκόνου, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.      
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.      
  • Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.      

Επίσης:

  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους - η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.      
  • Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.
  • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.
  • Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.      
Tags:
πανδημία, Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός, Χαλκίδα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK