04:22 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε δίμηνη αργία τέθηκε ιερέας, στην Κάλυμνο καθώς αρνείται να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Μητρόπολης για τον κορονοϊό.

Σε δίμηνη αργία θέτει ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Αστυπαλαίας και Λέρου Παΐσιος έναν ιερέα στο νησί της Καλύμνου και κλείνει επ' αόριστον η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην οποία λειτουργούσε. 

Η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα και κάνει λόγο για «απροχώρητη κατάσταση» υποστηρίζει πως ο ιερέας εμφανιζόταν ως αρνητής της μάσκας και δεν υπάκουε στις εντολές της Μητρόπολης, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την πανδημία.

«Ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα» αναφέρει ο Μητροπολίτης προς τον Ιερέα «σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοιού. Η στάση σου, οι κινήσεις και τα έργα, ως κληρικός της Μητροπόλεως, δεν συνάδουν ως προς το πνεύμα, το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού που επιτελεί το θεάρεστο έργο του Κυρίου επί της γης».

Η Μητρόπολη ζητά από τους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου την κατανόησή τους, λόγω της απείθειας του κληρικού και κάνει λόγο για σκανδαλισμό των πιστών, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι προς γνώση και συμμόρφωση Κληρικών που αρνούνται τους νόμους της Πολιτείας και τις δικές του ταπεινές υποδείξεις.

Tags:
αργία, Κάλυμνος, αρνητής μάσκας, ιερέας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK