11:16 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2892)
0 01
Βρείτε μας

Tο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Πτολεμαΐδα λειτουργεί χωρίς λοιμωξιολόγο από την αρχή κιόλας της επιδημίας στη χώρα μας.

Χωρίς λοιμωξιολόγο λειτουργεί το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Πτολεμαΐδα, όπως γνωστοποίησε ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης.

«Οι συνάδελφοι επικοινώνησαν το πρόβλημά τους με την ομοσπονδία μέσω εμού, και έβγαλε η ομοσπονδία χτες μια ανακοίνωση που στηρίζει και συνδικαλιστικά καλύπτει τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι από τον προηγούμενο Μάρτη χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. Λοιμωξιολόγος δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας» ξεκαθάρισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, στο MEGA.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, στο πρώτο κύμα της πανδημίας το νοσοκομείο δεν είχε ούτε πνευμονολόγο, που τελικώς προσελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο. 

«Το πρώτο κύμα το αντιμετώπισαν χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. Τώρα έχουν οριστεί τα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Γρεβενών ως νοσοκομεία αναφοράς. Τα νοσοκομεία αναφοράς έχει τέτοια προβλήματα που οι συνάδελφοι εκφράζουν την αγωνία τους. ΜΕΘ υπάρχει. Οι παθολόγοι κάνουν ό,τι μπορούν».

Τέλος αναφέρθηκε στην κόπωση του προσωπικού του νοσοκομείου, σημειώνοντας «οι άνθρωποι εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν πάρει άδεια, θα πέσουν κάτω».

Τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου

Τη δική του απάντηση στα παραπάνω έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Σταύρος Παπασωτηρίου, μιλώντας στο ίδιο μέσο.

Σύμφωνα με τον διοικητή, υπάρχει συνεπικουρία από τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και όποτε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου χρειάζεται βοήθεια, τότε απευθύνονται στο «Παπαγεωργίου».

Αναφέρθηκε στην πρόσληψη του πνευμονολόγου και σημείωσε πως έχει κατατεθεί και πρόταση τροποποίησης του οργανισμού για να προστεθεί και η ειδικότητα του λοιμωξιολόγου.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2892)
Tags:
lockdown, Πτολεμαΐδα, κορονοϊός, νοσοκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK