07:42 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1531)
0 32
Βρείτε μας

Προ των πυλών ενός καθολικού lockdown φαίνεται ότι βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της περιοχής.

Μία από τις περιοχές όπου ενδέχεται να επιβληθεί καθολικό lockdown είναι το Ρέθυμνο, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων η οποία συνεδριάζει σήμερα.

Μέχρι σήμερα, στις περιοχές αυξημένου κινδύνου ανήκει ο Δήμος Ρεθύμνου, λόγω αυξημένων κρουσμάτων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου στο «κόκκινο», με σκληρό lockdown καθημερινά από τις 18:00 και αναστολή της πλειονότητας των δραστηριοτήτων.

Το ενδεχόμενο αυτό είναι πλέον ορατό καθότι η συγκεκριμένη περιοχή μαζί με την Αχαΐα, την Εύβοια, και τη Θεσσαλονίκη προβληματίζει έντονα τους ειδικούς.

«Είναι πιθανό να επιβληθούν νέα μέτρα. Η παράταση και επέκτασή τους θα διακόψει την αλυσίδα μετάδοσης του ιού» τονίζει στο Sputnik o Γιώργος Στεφανάκης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

«Μπορεί τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού που έχουν γίνει στην πόλη να είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο την ίδια στιγμή υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στα λύματα. Αυτό πάντα συνοδεύεται από περισσότερα κρούσματα και και ενδεχομένως περισσότερες νοσηλείες. Πρόκειται για αλυσιδωτά γεγονότα» προσθέτει.

Ερωτηθείς για το τι μεταδίδει τον ιό στην περιοχή εκτιμά ότι οι άνθρωποι φορούν σωστά τις μάσκες τους, ωστόσο «δεν παύουν να συγκεντρώνονται για διάφορους λόγους σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, καθώς η ζωή προχωρά παρά τον κορονοϊό».

Θέμα:
Lockdown (1531)
Tags:
καραντίνα, πανδημία, κορονοϊός, κοροναϊός, Ρέθυμνο, νέα μέτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK