07:43 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χειμερινοί κολυμβητές στην Καβάλα εντόπισαν το δελφίνι και συντονισμένα το βοήθησαν να επιστρέψει στο νερό και να σωθεί.

Επιχείρηση διάσωσης δελφινιού από χειμερινούς κολυμβητές σε παραλία της Καβάλας συγκινεί, ενώ η προσπάθεια καταγράφηκε σε βίντεο.

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα τέλεια» σχολιάζει η κάτοικος της Κάριανης του δήμου Παγγαίου Μυρσίνη Χρυσαφούδη, η οποία ανάρτησε τα βίντεο με την επιχείρηση διάσωσης, το μεσημέρι της Πέμπτης σε παραλία της περιοχής.

Αρχικά, οι χειμερινοί κολυμβητές εντόπισαν ένα δελφίνι να έχει κολλήσει στα ρηχά και να αδυνατεί να βρει τον δρόμο του για να επιτρέψει στο πέλαγος. Λίγες ώρες νωρίτερα και λίγα μέτρα πιο κάτω, αλλά στην ίδια παραλία, είχαν εντοπίσει νεκρό ένα άλλο δελφίνι.

Για ώρες το θηλαστικό πάλευε με τα κύματα προσπαθώντας να βρει τον δρόμο της επιστροφής. Αμέσως ενημερώθηκε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ελευθερούπολης Γιώργος Ρηνώτας, ο οποίος μετέβη στο σημείο, μαζί με τον αδερφό του. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν άντρες του Λιμενικού Σώματος και του φιλοζωικού συλλόγου της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα).

Όταν εντοπίστηκε το δελφίνι, υπήρξε αρχικά μια συντονισμένη προσπάθεια για να το επαναφέρουν στο νερό, στο φυσικό του περιβάλλον, ώστε να επιζήσει, αυτό όμως έβγαινε ξανά και ξανά στη στεριά παρασυρόμενο προφανώς από τα θαλάσσια ρεύματα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι στο σημείο που η θάλασσα είχε βγάλει το δελφίνι αυτό δεν θα μπορούσε να επιστρέψει πίσω λόγω και των ισχυρών νοτιάδων που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ρεύματα, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο λιμάνι.

Η μεταφορά έγινε με φορτηγό αυτοκίνητο εκεί όπου τα νερά επέτρεπαν να αναρρώσει, να ξεκουραστεί και να κολυμπήσει με τη βοήθεια των ανθρώπων και πάλι προς την ανοιχτή θάλασσα.

Τόσο οι εθελοντές όσο και το λιμενικό περίμεναν για αρκετή ώρα έως ότου βεβαιωθούν ότι το πανέμορφο αυτό θαλάσσιο θηλαστικό ήταν απόλυτα ασφαλές.

Tags:
Καβάλα, διάσωση, δελφίνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK