11:41 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2864)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος Καλύμνου χαρακτήρισε μονόδρομο το lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και ενώ υπάρχει και σχετική εισήγηση των ειδικών.

Για δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Κάλυμνο κάνει λόγο ο δήμαρχος του νησιού χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το lockdown και επιρρίπτοντας ευθύνες στον Μητροπολίτη. 

«Πάμε στο κατακόκκινο, έχουμε περί τα 100 ενεργά κρούσματα σε πληθυσμό 16 χιλιάδων. Βρισκόμαστε σε ένα δρόμο πολύ επικίνδυνο» σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ευθύνες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» τόνισε ότι η επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας άρχισε από τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Σχετικά με το πώς εξελίχθηκε η επιβάρυνση, αναφέρθηκε σε τρία πεδία, την εκκλησία, τα σχολεία και τους αρνητές του ιού και της μάσκας. 

«Ο κόσμος έχει την εκκλησία για δεύτερο σπίτι, εκεί ξέφυγε η ιστορία, έχει ευθύνες και ο Μητροπολίτης, δεν είναι χριστιανικό να πηγαίνεις στην εκκλησία και αν κολλάς τον διπλανό σου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είχα πει από το πρώτο lockdown φώναζα να κλείσουν τα σχολεία, αλλά δεν εισακούστηκα, έχουμε αρνητές που δεν φορούν μάσκα, παρά τις εκκλήσεις που κάνω μήνες τώρα».

Σημειώνεται ότι, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην αύξηση κρουσμάτων στην Κάλυμνο, ενώ νωρίτερα στο πλαίσιο και της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων καταγράφηκε η σημαντική επιβάρυνση στο νησί με την εισήγηση να δείχνει προς νέα αυστηρότερα μέτρα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2864)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, μητροπολίτης, δήμαρχος, lockdown, Κάλυμνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK