14:16 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2849)
0 12
Βρείτε μας

Η επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή των Ιωαννίνων, που βρίσκονται ένα «βήμα» πριν το σκληρό lockdown οφείλεται σε διακομιδές ασθενών από την Αλβανία, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης εξέφρασε την πεποίθηση πως οι διακομιδές ασθενών με κορονοϊό από την Αλβανία, επηρεάζουν σημαντικά την επιδημιολογική εικόνα των Ιωαννίνων.

«Είναι γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες παρασπονδίες μη τήρησης των μέτρων, που δημιούργησαν εστίες διασποράς της νόσου. Όλες αυτές ελέγχθηκαν και συνεχίζονται να ελέγχονται από τις συστηματικές ιχνηλατήσεις, που πρωτοποριακά και εξαντλητικά διενεργούν οι υπηρεσίες Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Ηπείρου» τονίζει σε γραπτή του δήλωση του επικαλείται το τοπικό epiruspost.gr.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει πως η επιδημιολογική εικόνα των Ιωαννίνων, που «φλερτάρουν» με ένα ολικό lockdown, επηρεάζεται από τις διακομιδές που γίνονται από την Αλβανία.

«Η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών» επισημαίνει ο κ. Καχριμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύνολο των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία όπως επίσης και το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2849)
Tags:
ασθενείς, COVID-19, κορονοϊός, ΜΕΘ, Αλβανία, αλβανοί, Ιωάννινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK