ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (322)
0 20
Βρείτε μας

Νέες «βολές» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά Ελλάδας και Κύπρου αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Τι ακριβώς είπε.

Νέες φραστικές επιθέσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά Ελλάδας και Κύπρου.

«Τα σχέδια των Ελλήνων, και των Ελληνοκυπρίων για να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν. Μερικοί, ακόμα δεν μπορούν να αποδεχθούν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία, στέλνει σταδιακά στρατεύματα στη Λιβύη», προσθέτει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη νόμιμη κυβέρνηση», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το CNN Turk, προσθέτοντας ότι «ο στόχος είναι να υποστηριχθεί η νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό δεν θα βλάψει τη συμφωνία μας, αλλά και η αποστολή του τουρκικού στρατού είναι να εξασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός, όχι να πολεμήσει, αλλά υποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή».

Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι η Τουρκία ανησυχεί για την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν και προειδοποιεί ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αυξάνουν την αστάθεια στην περιοχή.

Τουρκία και Λιβύη συμφώνησαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 για τα θαλάσσια σύνορα και τη συνεργασία σε στρατιωτικά ζητήματα αλλά και ζητήματα ασφαλείας. Η συμφωνία αυτή έφερε σωρεία αντιδράσεων, ιδιαίτερα από την ελληνική πλευρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λιβύη: Ο Χαφτάρ κήρυξε γενική επιστράτευση για αντίσταση στις ξένες δυνάμεις

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Ο παρασκηνιακός ρόλος του ΝΑΤΟ και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (322)
Tags:
Τουρκία, Κύπρος, Ελλάδα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK