20:11 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Περίπου 600.000 πρόσφυγες από το Ιντλίμπ έχουν ήδη προσεγγίσει τα σύνορά μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε» τόνισε ο Ακάρ.

Η Άγκυρα επιθυμεί να συζητήσει με τη Μόσχα για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στην επαρχία του Ιντλίμπ στη Συρία, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

«Περίπου 600.000 πρόσφυγες από το Ιντλίμπ έχουν ήδη προσεγγίσει τα σύνορά μας, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Οι κάτοικοι στο Ιντλίμπ δεν θέλουν να πάνε σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση και σκεφτόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας για εκείνους», τόνισε ο Ακάρ σύμφωνα με την εφημερίδα Turkiye.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 12 Ιανουαρίου, Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν να εισαγάγουν κατάπαυση του πυρός στην επαρχία.

Το ρωσικό κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν τρεις διαθέσιμοι διάδρομοι μέσω των οποίων οι κάτοικοι του Ιντλίμπ μπορούν να φύγουν από την ζώην αποκλιμάκωσης, στο Χαλέπι, στο Αμπού Ντουχούρ και στο Χομπάιτ στο Ιντλίμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συρία: Νέο σχέδιο για ανθρωπιστική βοήθεια κατέθεσε η Ρωσία

«Το Ιράν είναι έτοιμο να βοηθήσει τη Συρία με την απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων»

Tags:
Ιντλίμπ, Συρία, ζώνη ασφαλείας, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK