05:33 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ολόκληρο το κτίριο με τα διαμερίσματα "έπαιζε", όλα τα φωτιστικά και τα πράγματα έτρεμαν. Ακόμα και οι γάτες μου ήταν τρόμαξαν και κρύφτηκαν».

Σεισμός μεγέθους 5.6 Ρίχτερ χτύπησε τη Δυτική Τουρκία την Τετάρτη, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) και μετά από λίγο ακολούθησαν και αρκετοί μετασεισμοί.

Ο πρώτος σεισμός έχει εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκενρο εντοπίζεται 112 χιλιόμετρα ανατολικά της Μυτιλήνης. 

Ο σεισμός ήταν σε βάθος περίπου 8,6 χιλιομέτρων.

Ο δεύτερος μετασεισμός πραγματοποιήθηκε περίπου 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ακχισάρ, επίσης στην περιοχή του Αιγαίου της Δυτικής Τουρκίας. Ένας ακίμη μετασεισμός μεγέθους 3.8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην ίδια περιοχή λίγο αργότερα.

​Σύμφωνα με αναφορές, 14 σεισμοί έγιναν αισθητές στη Δυτική Τουρκία τις τελευταίες έξι ώρες. Όλοι οι άλλοι σεισμοί ήταν μεταξύ των μεγεθών των 2,9 και 4,6 Ρίχτερ.

«Αυτή ήταν η πρώτη πραγματική σεισμική μου εμπειρία που δεν ήταν απλά μια μικρή ανησυχία. Ολόκληρο το κτίριο με τα διαμερίσματα "έπαιζε", όλα τα φωτιστικά και τα πράγματα έτρεμαν. Ακόμα και οι γάτες μου ήταν τρόμαξαν και κρύφτηκαν. Υπήρξε ένας αξιοσημείωτος μετασεισμός, αλλά ήταν μικρός», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

​Σύμφωνα με τον δήμαρχος της πόλης Ακχισάρ, δεν τραυματίστηκαν πολίτες και δεν προκλήθηκαν ζημιές στην πόλη.

«Ήταν δυνατός και με μεγάλη διάρκεια. Για πρώτη φορά, βγήκαμε από το σπίτι μας», έγραψε ένας άλλος μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεισμός ανοιχτά της Ύδρας

Tags:
νησιά, μετασεισμός, σεισμός, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK