13:20 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (192)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ομάδα Συμβούλων Εξωτερικών Σχέσεων (RELEX) της Ε.Ε. κατέληξε σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος δύο Τούρκων υπηκόων για τις ενέργειες της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος δύο Τούρκων υπηκόων, με αφορμή τις τουρκικές ενέργειες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, επήλθε στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση ελήφθη από την ομάδα Συμβούλων Εξωτερικών Σχέσεων (RELEX) της Ε.Ε. και αναμένεται να επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Ε.Ε. σε μελλοντική συνεδρίασή του.

Πριν την οριστική επικύρωση της απόφασης, θα προηγηθεί η προετοιμασία των απαιτούμενων νομικών κειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις αφορούν τις γεωτρήσεις τουρκικών πλοίων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας, της Αθήνας, αλλά και των Βρυξελλών.

Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, αξίωσε την επίσπευση των διαβουλεύσεων για την κατάρτιση της λίστας των κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να αφορούν το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των δύο Τούρκων, καθώς και την απαγόρευση εισόδου στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς η Ελλάδα «άνοιξε παράθυρο» στην Τουρκία για αμφισβητήσεις στο Αιγαίο

Oruc Reis: Στην κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό σκάφος

Η Τουρκία προτείνει να σταματήσουν οι γεωτρήσεις μέχρι την επίλυση του Κυπριακού

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (192)
Tags:
κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις, κυρώσεις, Τουρκία, γεώτρηση, ΑΟΖ, ΑΟΖ, Κυπριακό, Κυπριακή ΑΟΖ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK