18:52 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (316)
0 12
Βρείτε μας

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε περιοχές που έχουν συμφωνηθεί με τη Λιβύη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές στη Μεσόγειο που συμφωνήθηκαν με τη Λιβύη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, το βράδυ της Πέμπτης.

Επικαλούμενος τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας τόνισε ότι οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν.

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη», δήλωσε ο Καλίν, σύμφωνα με το τουρκικό habersunum.com.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη» για την κίνηση αυτή.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι η παρέμβαση της Τουρκίας έφερε ισορροπία στην κρίση της Λιβύης.

«Παρότι η τουρκική κοινότητα δείχνει να ασκεί πίεση στον Χαφτάρ, ξέρουμε ότι ο Χαφτάρ σχεδιάζει να καταλάβει την Τρίπολη», δήλωσε, κάνοντας λόγο για 10.000 στρατιώτες που ο Λίβυος στρατηγός έχει μαζί του.

«Αυτά είναι σοβαρά εμπόδια για την πολική διαδικασία», πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο ίδιος επανέλαβε την υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης στην κυβέρνηση του Σάρατζ.

Η κατάσταση στη Λιβύη

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011 και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι. Έκτοτε, διοικείται από δύο αντιμαχόμενες κυβερνήσεις:

  • Την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) - υπό τον πρόεδρο Φαγέζ αλ Σάρατζ - η οποία αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και ελέγχει την Τρίπολη και τις δυτικές επαρχίες.
  • Τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) - με έδρα τη Βεγγάζη - ο οποίος ελέγχει περίπου τα 2/3 της λιβυκής επικράτειας και υποστηρίζεται από το Κοινοβούλιο της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα: Τι συζητήθηκε όταν έκλεισαν οι πόρτες – Το παρασκήνιο

Δένδιας: Η Τουρκία δεν μπορεί να αλλάξει τη γεωγραφία

Τούρκος αξιωματούχος: Η Τουρκία επιταχύνει τη χορήγηση νέων αδειών για γεωτρήσεις

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (316)
Tags:
γεωτρήσεις, Λιβύη, Μεσόγειος, Ανατολική Μεσόγειος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK