05:20 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η Τουρκία, μέσω της κρατικής εταιρείας πετρελαίου ΤΡΑΟ, αγόρασε και τρίτο πλοίο γεωτρύπανο. Το Σερτάο (Sertao) θα πλαισιώσει τα Φατίχ και Γιαβούζ.

Η Τουρκία έχει αγοράσει και τρίτο πλοίο - γεωτρύπανο, σύμφωνα με έγκυρο περιοδικό ναυτιλιακών ειδήσεων.

Ο λόγος για το πλωτό γεωτρύπανο «Sertao» που η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ αγόρασε σε δημοπρασία προς 37,5 εκατ. δολάρια, όπως μετέδωσε η τουρκική Hurriyet επικαλούμενο το Denizcilik Dergisi.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία διαθέτει ακόμη δύο πλοία γεωτρύπανα, το Φατίχ (Πορθητής) και το Yavuz (Γιαβούζ) που η Άγκυρα έχει στείλει για γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχές που η Κύπρος καταγγέλλει ότι ανήκουν στην ΑΟΖ της.

Τα χαρακτηριστικά του νέου πλοίου γεωτρύπανου Σερτάο

Το Sertao (Σερτάο) βρισκόταν αγκυροβολημένο για δύο χρόνια στο λιμάνι Πορτ Τάλμποτ της Βρετανίας. Είχε ναυπηγηθεί από τη Samsung, το 2012, στη Νότια Κορέα. Το πλοίο με σημαία των νήσων Μάρσαλ χρησιμοποιούταν από την Petrobras, την κρατική εταιρείας πετρελαίου της Βραζιλίας μέχρι το 2015.

Παρότι η αγοραία τιμή του Sertao υπολογιζόταν στα 120 εκατ. δολάρια, το βρετανικό λιμάνι συμφώνησε να το πουλήσει προς μόνο 37,5 εκατ. δολάρια για να αποσβέσει το αυξανόμενο κόστος της αγκυροβόλησης και την υποτίμηση της αξίας του, σύμφωνα πάντα με τη ναυτιλιακή έκδοση.

Το Sertao έχει μήκος 228 μέτρα και ικανότητα μεταφοράς σχεδόν 62.000 τόνων. Μπορεί να προχωρήσει σε γεώτρηση μέχρι και 11.400 μέτρων. Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη ικανότητα των Φατίχ και Γιαβούζ είναι περίπου 12.000 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Προχωράμε σε γεωτρήσεις σε περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη

Oruc Reis: Η επικοινωνία με την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» μέσω ασυρμάτου

Tags:
πλοίο, Βρετανία, γεωτρήσεις, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK