11:27 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκτίμησε ότι η Δύση έχει χάσει την επιρροή της στις παγκόσμιες εξελίξεις, καθώς και ότι έχει απολέσει την αξιοπιστία της.

Στην εκτίμηση ότι η Δύση έχει χάσει την επιρροή της στις παγκόσμιες εξελίξεις, καθώς και ότι έχει απολέσει την αξιοπιστία της, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Στο παγκόσμιο σύστημα, το βάρος και η επιρροή της Δύσης βαίνει μειούμενο. Η Δύση ελέγχει μόνο τον εαυτό της» δήλωσε, χαρακτηριστικά, από το βήμα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Κατά τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι «έχει ξεκινήσει η αποδόμηση των αρχών, στη βάση των οποίων “χτίστηκε” αυτή η επιρροή, συμπεριλαμβανομένης της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Η ισλαμοφοβία και οι πολιτικές “δύο μέτρων και δύο σταθμών”  έχει ξεκινήσει να εμφανίζεται. Η εμπιστοσύνη προς τις πολιτικές της Δύσης έχει μειωθεί» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Στον αντίποδα, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, η Ασία έχει αρχίσει να ενισχύεται, καθώς τα ασιατικά κράτη ήδη απαρτίζουν άνω του 50% της παγκόσμιας οικονομίας.

Εξήγησε δε, ότι αν η Δύση επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, θα πρέπει να αναθεωρήσει τις πολιτικές της και να πράξει περισσότερα για τη διατήρηση των αξιών της.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της Συρίας, διαμηνύοντας ότι η Τουρκία επιδιώκει τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την εγκαθίδρυση μίας μόνιμης εκεχειρίας.

Τη Δευτέρα, άλλωστε, τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη Μόσχα, προκειμένου να υπάρξουν νέες διαβουλεύσεις για την κατάσταση στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης: Ανησυχία στην Ελλάδα εν όψει της ανάρτησης των συντεταγμένων

Ποιες χώρες στη Μεσόγειο έχουν κηρύξει ΑΟΖ: Τι κάνουν η Ελλάδα και η Τουρκία

Tags:
ασφάλεια, Ασία, Δύση, Τουρκία, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK