20:48 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για υποτιθέμενες σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του δεύτερου, στις 17 Φεβρουαρίου.

Ο δικηγόρος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Τζελάλ Τσελίκ, δήλωσε τη Δευτέρα (17/02) ότι ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης κατέθεσε μήνυση κατά του Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για υποστήριξη της οργάνωσης του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η μήνυση ήρθε ύστερα από εκείνη του Ερντογάν, την περασμένη εβδομάδα, εναντίον του Κιλιτσντάρογλου από τον οποίο ζήτησε 82.500 δολάρια για ηθικές επιπτώσεις από τις κατηγορίες του τελευταίου.

Ο Τσελίκ έγραψε, μάλιστα, στο Twitter:

«Εκ μέρους του προέδρου του κόμματος, Κιλιτσντάρογλου, κατατέθηκε σήμερα εναντίον του Ερντογάν αντι-μήνυση, δηλώνοντας ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν στο δικαστήριο για όλους τους ισχυρισμούς σχετικά με τους δεσμούς του Ερντογάν με τον Γκιουλέν».

​Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, υπό την ηγεσία του Ερντογάν, για αθέμιτη σύμπραξη που επέτρεψε στα μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν, που αναφέρεται ως «FETO» από την Άγκυρα, να κατέχουν σημαντικές θέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι το κυβερνών κόμμα θέσπισε νόμους, οι οποίοι προετοιμάζουν την πολιτική βάση του FETO ώστε να διεισδύει σ' όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφάλειας, ενώ δίνουν τη δυνατότητα στους ηγέτες του FETO να εγκαταλείπουν τη χώρα και να αποφεύγουν τη δικαιοσύνη.

Η τουρκική κυβέρνηση, εδώ και πολύ καιρό, κατηγορεί τον Γκιουλέν και τους συνεργάτες του ότι επιχείρησαν πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα, χιλιάδες συνελήφθησαν -συμπεριλαμβανομένων κρατικών και στρατιωτικών υπαλλήλων, πολιτικών ακτιβιστών, δημοσιογράφων και δασκάλων- και δεκάδες χιλιάδες αποπέμφθηκαν λόγω φερόμενων δεσμών  με το FETO.

Ο ίδιος ο κληρικός, ο οποίος ζει στην εξορία στις ΗΠΑ, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκίνησε ο διάλογος για τα ΜΟΕ: «Σκοπός η αποφυγή έντασης και η μείωση κινδύνου ατυχημάτων»

Tags:
μήνυση, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK