20:44 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη με τις διαπραγματεύσεις για την Ιντλίμπ στη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία θα συνεχιστούν.

Η Τουρκία και η Ρωσία έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης στην Ιντλίμπ της Συρίας, όπου η ένταση έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, μετά τον δεύτερο γύρο διμερών διαβουλεύσεων που διεξήχθησαν στη Μόσχα μέχρι την Τρίτη.

«Επιμένουμε στην εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι για τη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ και για την απόσυρση των δυνάμεων του καθεστώτος (σ.σ. του συριακού στρατού) σε μια περιοχή πέρα ​​από τα όριά της. Μιλάμε για τα σύνορα που καθορίστηκαν πριν από 2,5 χρόνια. Τα φυλάκια έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με αυτά τα σύνορα και δεν πρόκειται να το αλλάξουμε. Οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Καλίν σε δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία παραμένει αφοσιωμένη στη συμφωνία του Σότσι, αλλά θα δώσει «σκληρή απάντηση» σε περίπτωση νέων επιθέσεων σε φυλάκια στην Ιντλίμπ.

Η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη με τις διαπραγματεύσεις

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την Ιντλίμπ.

«Δεν έχουμε καταλήξει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με το οποίο θα είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν έχουμε αποδεχθεί τον χάρτη (σ.σ. με τα σύνορα των ζωνών αποκλιμάκωσης) που προτάθηκε από τη Ρωσία. Δεν έχουμε στόχο το πετρέλαιο ή την κατάληψη εδαφών. Θέλουμε απλώς να προστατέψουμε τους αμάχους και να διασφαλίσουμε την περιφερειακή σταθερότητα. Οι ροές προσφύγων πιέζουν σταδιακά την Τουρκία... Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε τους στρατιωτικούς και τα τεθωρακισμένα οχήματα μας στην Ιντλίμπ για να προστατεύσουμε τους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο Καλίν.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θέλει να επιδεινωθούν οι σχέσεις της με τη Ρωσία με αφορμή την Ιντλίμπ, αλλά επεσήμανε την ανάγκη να αποφευχθούν υποτιθέμενες επιθέσεις του συριακού στρατού.

Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, η Τουρκία κατηγόρησε τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας για βομβαρδισμούς κατά τουρκικών θέσεων που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών.

Tags:
Ιμπραήλ Καλίν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τουρκία, Ιντλίμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK