18:03 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Άγκυρα αρνείται ότι τουρκικό σκάφος καταστράφηκε από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, στο λιμάνι της Τρίπολης.

Η Τουρκία δεν επιβεβαιώνει ότι το πλοίο της βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης πυραύλων στο λιμάνι της Τρίπολης, την Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Νωρίτερα, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ είχε ανακοινώσει ότι κατέστρεψε τουρκικό σκάφος που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά στο λιμάνι της Τρίπολης.

«Υπήρξαν πυροβολισμοί κατά του πλοίου, αλλά δεν υπήρξε πλήγμα. Πολλές σφαίρες ρίχθηκαν σαν απάντηση. Μπορώ να πω ότι μετά απ’ αυτό η κατάσταση ηρέμησε», δήλωσε ο Καλίν σε δημοσιογράφους.

​Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είχε ανακοινώσει ότι το τουρκικό σκάφος καταστράφηκε. Ο LNA υποστήριξε ότι με τη μεταφορά του συγκεκριμένου φορτίου στη Λιβύη, η Τουρκία παραβίαζε τη διεθνή συμφωνία για την απαγόρευση πώλησης όπλων στη χώρα.

Πλοία στο λιμάνι της Τρίπολης εκκενώθηκαν μετά την επίθεση, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους στο λιμάνι.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του LNA, οι αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρχε τουρκικό σκάφος στον λιμένα.

Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήλ Καλίν, Χαλίφα Χαφτάρ, Τρίπολη, Λιβύη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK