12:59 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δυστυχώς, η Ρωσία δεν εκπληρώνει πλήρως τα αιτήματά μας σχετικά με τη χρήση του εναέριου χώρου της Συρίας, και είναι σημαντικό για εμάς τώρα να είμαστε σε θέση να τον χρησιμοποιήσουμε πλήρως».

Ενώ η Τουρκία δεν καλεί την Ουάσινγκτον να παρέμβει άμεσα στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ιντλίμπ της Συρίας, οι ΗΠΑ μπορεί να παραδώσουν στη χώρα συστήματα αεροπορικής άμυνας Patriot, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Εν τω μεταξύ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας διαφώνησε νωρίτερα την ίδια ημέρα, τα δημοσιεύματα από διάφορα ΜΜΕ που έλεγαν ότι η Άγκυρα είχε ζητήσει δύο Patriot από τις ΗΠΑ για να αποκρούσει τις επιθέσεις των στρατευμάτων της Συρίας.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι μας υποστηρίζουν στην Ιντλίμπ, φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αμερικανοί στρατιώτες μπορούν να εμφανιστούν εκεί, Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λάβουμε στήριξη με την μορφή συστοιχιών Patriot, ίσως από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αξιολογούμε τέτοιες προσφορές», δήλωσε ο Ακάρ, όπως μεταδόθηκε από το CNN Turk.

«Δυστυχώς, η Ρωσία δεν εκπληρώνει πλήρως τα αιτήματά μας σχετικά με τη χρήση του εναέριου χώρου της Συρίας, και είναι σημαντικό για εμάς τώρα να είμαστε σε θέση να τον χρησιμοποιήσουμε πλήρως. Υπάρχει κάποια πρόοδος, διαπραγματευόμαστε και αυτό βρίσκεται ακόμα στην ατζέντας μας», πρόσθεσε ο Ακάρ.

Το χρονικό της κλιμάκωσης στην Ιντλίμπ

Κλιμάκωση της έντασης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Η Μόσχα κατηγόρησε την Άγκυρα ως κύριο υπαίτιο για την ανάφλεξη, ενώ κατήγγειλε την αποστολή πρόσθετου οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή μέσω των συρο-τουρκικών συνόρων.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ, τον τελευταίο μεγάλο θύλακα τρομοκρατών, εξτρεμιστών και τζιχαντιστών στα εδάφη της χώρας, επιχείρηση στην οποία η Τουρκία αντιδρά και κάνει λόγο για παραβίαση της συμφωνίας για εκεχειρία.

Η Δαμασκός έχει υποστηρίξει ότι η συμφωνία που επικαλείται η Άγκυρα, δεν αφορά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, ενώ έχει υπεραμυνθεί του δικαιώματος να διεξαγάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στα εδάφη της. Η Μόσχα έχει αναφανδόν ταχθεί υπέρ του δικαιώματος της Συρίας στη «μάχη» για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων εντός συριακής επικράτειας.

Tags:
πύραυλοι Patriot, Patriot, Χουλουσί Ακάρ, ΗΠΑ, Τουρκία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK