ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (201)
0 01
Βρείτε μας

Ανάρτηση στον λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter, απεικονίζει χάρτη, ο οποίος εμφανίζει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος.

Ως έδαφος της Τουρκίας παρουσιάζεται η Κύπρος σε νέο χάρτη, ο οποίος αναρτήθηκε στο Twitter του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Η επίμαχη ανάρτηση, η οποία αναφέρεται στην 68η επέτειο από την είσοδο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ, απεικονίζει έναν παγκόσμιο χάρτη, με τα εδάφη της Τουρκίας να εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τον συγκεκριμένο χάρτη, με το ίδιο χρώμα παρουσιάζεται και η Κύπρος.

Τουρκικός χάρτης με την Κύπρο
Τουρκικός χάρτης με την Κύπρο

​Σε μία δεύτερη ανάρτηση, παράλληλα, δημοσιεύεται σύντομο βίντεο από τη συνδρομή του τουρκικού στρατού στις νατοϊκές δραστηριότητες.

«Η Τουρκία θα παραμείνει ένα σημαντικό μέλος της Συμμαχίας σε πολιτικό, στρατιωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο» επισημαίνεται επίσης.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος της Τουρκίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία έγινε το 1952.

Η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας κλιμακώθηκε σημαντικά τους προηγούμενους μήνες, όταν η Τουρκία ανακοίνωσε την έναρξη γεωτρήσεων σε θαλάσσια οικόπεδα εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κύπρου, της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων σε δύο Τούρκους υπηκόους.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (201)
Tags:
χάρτης, Twitter, Κύπρος, Τουρκία, Υπουργείο Άμυνας, υπουργός Άμυνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK