ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για απώλειες Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη αλλά και μισθοφόρων στις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ αναφέρθηκε, το Σάββατο (22/02), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε ότι στρατιώτες της χώρας έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβύη, όπως και αρκετοί στις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ.

Ειδικότερα, σε ομιλία του στη Σμύρνη, το Σάββατο (22/02), ο Ερντογάν ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu:

«Πολλοί από τους ήρωές μας μαρτύρησαν στη Λιβύη, αλλά οι απώλειες στις τάξεις του Χαφτάρ έφτασαν σχεδόν εκατό μισθοφόρους».

Βέβαια, δεν διευκρίνισε τον αριθμό των στρατιωτών.

Τον Ιανουάριο, η Τουρκία άρχισε την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη για να υποστηρίξει την -αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ- Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA). 

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα επιδιώκει να προστατεύσει το GNA από το να ανατραπεί από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), τον οποίο στηρίζει την ανατολική προσωρινή κυβέρνηση στην πόλη του Τομπρούκ.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 19 Ιανουαρίου, το Βερολίνο φιλοξένησε διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη με τη συμμετοχή της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και πολλών άλλων χωρών, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Το κύριο αποτέλεσμα της διάσκεψης ήταν η έκκληση των συμμετεχόντων για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, καθώς και η υποχρέωση να μην παρεμβαίνουν στη σύγκρουση και να τηρούν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Tags:
Τουρκία, Χαλίφα Χαφτάρ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρατιώτες, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK