ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Νωρίτερα ο Ομέρ Τσελίκ από το κόμμα του Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα αν και διατηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στους μετανάστες που έρχονται από την Συρία, δεν μπορεί πλέον να ανακόψει τη ροή τους,

Μετά το «πράσινο φως» να αναζητήσουν τον δρόμο για την Ευρώπη, εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν την Παρασκευή σε παράκτιες περιοχές και πόλεις στα σύνορα, μεταδίδει το Anadolu.

Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι δεν θα προσπαθήσουν πλέον να σταματήσουν τους μετανάστες να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η Τουρκία φιλοξενεί 3,6 εκατ. μετανάστες μόνο από τη Συρία, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, και επικρίνει την Ευρώπη ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για να συνδράμει τους μετανάστες και την Τουρκία.

Μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται γυναίκες και παιδιά που κατευθύνονται σε χωριά στα σύνορα στις δυτικές επαρχίες της Τουρκίας όπως το Έντιρνε και το Τσανάκαλε προκειμένου στη συνέχεια να περάσουν στην Ελλάδα

Η κινητοποίηση ξεκίνησε τη νύχτα και πήρε διαστάσεις το πρωί. Οι μετανάστες μετακινούνται επίσης προς το Αιγαίο προκειμένου να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Ομάδες μεταναστών συρρέουν επίσης στο Αιγαίο, το Τσεσμέ, το Καραμπουρούν και το Σεφεριχισάρ στην επαρχία της Σμύρνης και το Κουσάντασι και Ντικιλί στην επαρχία του Αϊδινίου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δεν μπορούμε να ανακόψουμε τις ροές προσφύγων

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ είχε κάνει γνωστό ότι η Άγκυρα αν και διατηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στους μετανάστες που έρχονται από την Συρία, δεν μπορεί πλέον να ανακόψει τη ροή τους.

Η ανακοίνωση αποτελεί πιθανόν πρόλογο για την ενίσχυση των προσφυγικών ροών από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, από όπου περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, ύστερα και από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή τον τελευταίο καιρό και ιδιαίτερα μετά από το περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή μέσα στο τελευταίο 24ωρο, κατά το οποίο 29 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

 

Tags:
μεταναστευτικό, σύνορα, Αιγαίο, νησιά, Ελλάδα, μετανάστες, πρόσφυγες, Τουρκία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK