09:05 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Σάββατο το βράδυ, τα σπίτια 3 δημοσιογράφων του Sputnik Τουρκίας στην άγκυρα δέχτηκαν επίθεση από άγριο όχλο. Αργότερα, το πρακτορείο έχασε επαφή με τους δημοσιογράφους, αφότου πήγαν στην αστυνομία να αναφέρουν την επιδρομή στα σπίτια τους.

Η επίθεση στους υπαλλήλους του Sputnik Τουρκία και η κράτησή τους από την αστυνομία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων τους ως δημοσιογράφους, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιβεβαιώνοντας ότι ήταν αδύνατο να έρθουμε σε επαφή με τους τρεις εργαζόμενους του Sputnik Τουρκίας από τότε που απευθύνθηκαν στην αστυνομία, η Μόσχα κάλεσε την Άγκυρα για να επέμβει προκειμένου να επιλύσει την κατάσταση και να εργαστεί για να διαφυλάξει την ασφάλεια των εκπροσώπων του ρωσικού ΜΜΕ στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εχθές το βράδυ του Σαββάτου 29 Φλεβάρη, οργανωμένες ομάδες αγνώστων παραβίασαν τις κατοικίες τριών δημοσιογράφων του πρακτορείου Sputnik στην τουρκική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των ίδιων των δημοσιογράφων, οι δράστες κατά τις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου, προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, ενώ φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και παράλληλα εκτόξευαν προσβολές και απειλές. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Μεταξύ άλλων, φώναζαν «Η Τουρκία για τους Τούρκους», «Η μητέρα πατρίδα είναι αδιαίρετη» ενώ αποκαλούσαν τους δημοσιογράφους «προδότες» και «Ρώσους κατασκόπους».

Tags:
Άγκυρα, Sputnik, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK