08:26 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 100
Βρείτε μας

Tη σύλληψη του αρχισυντάκτη του Sputnik Τουρκίας και τριών συνεργατών του πρακτορείου στη γειτονική χώρα, καταδικάζει και η «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοσιογράφων – Ενεργών Πολιτών».

Σε καταδίκη των τουρκικών Αρχών για τη σύλληψη του αρχισυντάκτη του Sputnik Τουρκίας και τριών συνεργατών του προβαίνει και η νεοσύστατη  «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δημοσιογράφων – Ενεργών Πολιτών».

«H κυβέρνηση της Τουρκίας είναι μια ανθρωποκτόνος χούντα. Το αποδεικνύει με αυτό που έκανε, όπως επίσης χρησιμοποιώντας μετανάστες σαν όπλο. Όμως το να φιμώνεις τον τύπο και τα μέσα ενημέρωσης γενικότερα, είναι βασική ένδειξη του ότι δεν είναι ένα ελεύθερο καθεστώς», τονίζει μεταξύ άλλων στο Sputnik, η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά, μέλος της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοσιογράφων – Ενεργών Πολιτών» και ιδρυτικό στέλεχος του kosmodromio.gr.

Η ίδια δηλώνει επίσης θύμα λογοκρισίας σε ελληνικό μέσο και για το λόγο αυτό στέλνει τη συμπαράστασή της στους συναδέλφους του Sputnik Τουρκίας.

«Οι δημοσιογράφοι υπάρχουμε γιατί οι κυβερνήσεις ψεύδονται. Αυτή είναι πολύ παλιά αρχή. Δεν υπάρχουμε όμως μόνο για αυτό, αλλά γιατί οι κυβερνήσεις αδικούν. Επομένως κάθε πλήγμα κατά δημοσιογράφων σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου είναι πλήγμα κατά της αλήθειας και σε περιόδους τέτοιων εντάσεων πάντα η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα. Γιατί καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί να βγαίνει στο φως η αλήθεια», προσθέτει.

Νωρίτερα η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον αρχισυντάκτη του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη και τρεις υπαλλήλους, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του πρακτορείου.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί πήραν αντίγραφα από τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών, στα γραφεία του Sputnik στην Κωνσταντινούπολη.

Σε καταδίκη των ενεργειών των τουρκικών αρχών, χαρακτηρίζοντας τις πλήγμα στα ανθρώπινα δικαιώματα, προχώρησε o Κωστής Παπαϊωάννου, πρώην Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, τη συμπαράστασή του στους συνεργάτες του πρακτορείου Sputnik στην Τουρκία εξέφρασε και o Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Tags:
ανθρώπινα δικαιώματα, Sputnik, συλλήψεις, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK