ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Μετά από πρόταση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, θα διεξαχθεί αύριο κλειστή συνεδρίαση για την Ιντλίμπ», ανέφερε Τούρκος αξιωματούχος.

Το τουρκικό κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει μια συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» την Τρίτη για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας, όπου τα τουρκικά στρατεύματα έχουν εμπλακεί σε σκληρές μάχες με συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου στο Sputnik.

«Μετά από πρόταση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, θα διεξαχθεί αύριο κλειστή συνεδρίαση για την Ιντλίμπ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Επίσης, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας Μεβλούτ Γκαβουσόγλου και Χουλουσί Ακάρ θα παραστούν στη συνάντηση και θα προβούν σε δηλώσεις.

Το χρονικό της κλιμάκωσης στην Ιντλίμπ

Κλιμάκωση της έντασης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Η Μόσχα κατηγόρησε την Άγκυρα ως κύριο υπαίτιο για την ανάφλεξη, ενώ κατήγγειλε την αποστολή πρόσθετου οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή μέσω των συρο-τουρκικών συνόρων.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ, τον τελευταίο μεγάλο θύλακα τρομοκρατών, εξτρεμιστών και τζιχαντιστών στα εδάφη της χώρας, επιχείρηση στην οποία η Τουρκία αντιδρά και κάνει λόγο για παραβίαση της συμφωνίας για εκεχειρία.

Η Δαμασκός έχει υποστηρίξει ότι η συμφωνία που επικαλείται η Άγκυρα, δεν αφορά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, ενώ έχει υπεραμυνθεί του δικαιώματος να διεξαγάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στα εδάφη της. Η Μόσχα έχει ταχθεί υπέρ του δικαιώματος της Συρίας στη «μάχη» για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων εντός συριακής επικράτειας.

Tags:
Τουρκία, Ιντλίμπ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK